image

Špionica Srednja 134

75356 Špionica

Bosna i Hercegovina

Pon - Ned 0.00 - 24.00

Vratić – tikntura 30 ml

Vratić – tikntura 30 ml

KM5.00

Sastav: majčinski vratić, lavanda i 70% medicinski alkohol

Opis

Majčinski vratić je najbolja biljka u borbi protiv migrene. Aktivni sastojak koji se nalazi u majčinskom vratiću je partenolid koji ima protuupalna i antispazičma svojstva, a djeluje tako da sprječava širenje i sužavanje krvnih žila u glavi koje uzrokuju upalni prostaglandini. Ove tvari izazivaju bol i upalu, a majčinski vratić smanjuje njihovu proizvodnju. Majčinski vratić učinkovito smanjuje učestalost i intenzitet napadaja migrene. Prema iskustvima oboljelih od migrene, potrebno ga je uzimati duži period (nekoliko mjeseci) kako bi se smanjila njena učestalost ili potpuno nestala.

Lavanda sadrži smirujuća i opuštajuća svojstva, te također sadrži jaka analgetska svojstva koja ju čine izuzetno korisnom biljkom za liječenje migrene ili glavobolje. Miris lavande smiruje i smanjuje migrene povezane sa upalom u krvnim žilama. Spojevi koji se nalaze u cvjetovima lavande sadrže ljekovita svojstva čija aroma smiruje simptome migrene. Također, ljekoviti spojevi sprječavaju kontrakcije upaljenih žila i mišića vlasišta, područja oko očiju i vrata, pomažući im da se opuste. Osim kod migrene i glavobolje, lavanda je isto veoma korisna kod osoba koje imaju probleme sa vrtoglavicom.

Upute za upotrebu: Popiti tri puta dnevno po 20 kapi razblaženo u 1 dl vode, čaja i ili soka.

Upozorenja:

Ne preporučuje se uzimanje duže od 2 mjeseca u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.