image

Špionica Srednja 134

75356 Špionica

Bosna i Hercegovina

Pon - Ned 0.00 - 24.00

Kantarion ulje 30 ml

Kantarion ulje 30 ml

KM5.00

Sastav: kantarion cvat i maslinovo ulje

Dostupnost: DOSTUPNO

Opis

Uljem se mažu krasteosipilicetijelo, ali i hemoroidi. Kao svoju dozu aktivnih tvari možete slobodno svaki dan popiti 3×1 kavenu žličicu ulja, s komadićem kruha – zbog okusa.

Ovim uljem masiraju se bolni udovi, tretiraju raneopekotine i vene.

Za žene je uputno kod kroničnih upalnih procesa genitalnih organa ostaviti cijeli tampon da upija ulje otprilike 15-20 min i uobičajeno ga primijeniti. Mijenjati 3x dnevno uvijek svježe natopljen, kroz duži period.

Na ovaj način uspješno se tretiraju gljivična pa čak i bakteriološka i neka virusna oboljenja, potiče se samoregeneracija ovog područja, a pomaže i kod energetskih i emotivnih problema vezanih uz genitalne organe.

Nuspojave

Zbog nuspojava koje izaziva s nekim lijekovima, neke zemlje su čak i zabranile korištenje preparata gospine trave. Sigurni su ako se uzimaju kako je propisano i kratkoročno. Nuspojave koje preparati gospine trave mogu izazvati su: problemi sa spavanjem,nemir,anksioznost,razdražljivost,umor, suha usta,vrtoglavica,glavobolja,osip,proljev

Oprez! 

  • preprate gospine trave ne preporučuje se primjenjivati kod djece mlađe od 12 godina bez nadzora liječnika
  • ne smije se prekoračiti doza jer bi moglo doći do ozbiljnih reakcija na izloženost suncu i moguće su druge nuspojave
  • ne preporučuje se za vrijeme trudnoće i dojenja, kod težih mentalnih oboljenja (bipolarni poremećaj, shizofrenija, Alzheimerova bolest).
  • nije dobro naglo prekinuti korištenje ovog preparata jer može uzrokovati neugodne nuspojave. Ako odlučite prekinuti trošiti preparate gospine trave, treba to učiniti polako i postupno
  • gospina trava stupa u interakciju s mnogim lijekovima, zato prije početka njihova korištenja potražite mišljenje ljekarnika. Stupa u interakcije s alprazolamom, amitriptilinom, kontracepcijskim pilulama, digoksinom, s lijekovima koji se metaboliziraju u jetrama (diazepam, lanzoprazol, omeprazol, varfarin), s lijekovima protiv depresije (paroksetin, sertralin…), lijekovima protiv AIDS-a, lijekovima protvi alergije i drugima.

Čuvati na suhom i hladnom mjestu po mogućnosti u hladnjaku.