image

Špionica Srednja 134

75356 Špionica

Bosna i Hercegovina

Pon - Ned 0.00 - 24.00

Stolisnik – tinktura 30 ml

Stolisnik – tinktura 30 ml

KM7.00

Sastav: stolisnik i 70% medicinski alkohol.

Opis

Ljekovita svojstva:

Stolisnik čisti i jača krv te probavne organe. Posebno je koristan za iscjeljenje jetre, slezene, gušterače, žutice, navale krvi u glavu, katara u crijevima i želucu, zatim grčeva, groznice, lupanja srca, bolova u kostima i leđima, neredovitih menstruacija, krvavih i zatvorenih žuljeva, nesanice, raznih osipa i čireva.
Stolisnik korisno djeluje i iscjeljuje ispucane ruke, ranjive bradavice majki kod dojenja, kao i kod liječenja osipa na koži – psorijaze. Kod psorijaze se uz obloge moraju provesti i kure čišćenja krvi.
Smanjuje teškoće kod gihta i reumatizma. Povoljno djeluje kod šećerne bolesti, naročito u početnom stadiju. Koristan je i kod prekomjernog krvarenja.
Stolisnik se ubraja među ljekovita sredstva koja djeluju svojim gorkim okusom na sluznicu želuca pa tako potiče izlučivanje želučanog soka, a samim tim pobuđuje apetit.
Povoljno djeluje na resorpciju hrane. Ljekoviti preparati sa stolisnikom pomažu kod gastritisa, kolitisa, grčeva u želucu i crijevima. Kalij, koji je sadržan u stolisniku potpomaže rad bubrega i krvotoka te tako posredno utječe na rad srca, a uspješno se koristi i kod ženskih bolesti.

Upute za upotrebu: Popijte tri puta dnevno po 15-20 kapi u 1 dcl vode, čaja i li soka.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.