image

Špionica Srednja 134

75356 Špionica

Bosna i Hercegovina

Pon - Ned 0.00 - 24.00

Maslačak – ulje 30 ml

Maslačak – ulje 30 ml

KM5.00

Sastav: cvijet maslačka i maslinovo ulje

Opis

Cvjetovi maslačka sadrže antioksidanse; liječe bolove; liječe grčeve u želucu; smanjuju depresiju; sadrže helenin koji poboljšava noćni vid; sadrže vitamin A i B12.
U našim krajevima cvjetovi maslačka često se koriste za pripremu hvaljenog sirupa protiv kašlja. Ali na primjer, u korejskoj narodnoj medicini cvjetove koriste i protiv čireva, infekcija, tuberkuloze, edema i za bolju cirkulaciju.
Macerat maslačka je najbolje ulje za cistične, otečene i bolne dojke.
U Americi je popularno ulje od cvjetova maslačka koje je izuzetno hvaljeno protiv bolova od artritisa i gihta, otečenih dojki, naprezanja i boli u zglobovima. Iako je kod nas malo poznato, ulje maslačka uvijek je dobro imati pri ruci jer ima snažno opuštajuće i analgetsko djelovanje.
Maslačak je povoljan za ženska oboljenja, a naročito za sprečavanje i liječenje bolesti dojki, cista, karcinoma, otečenosti i kod problema s dojenjem. Ulje maslačka neškodljivo olakšava bol, godi artritičnim zglobovima, bolovima u leđima, sinusnim glavoboljama, ukočenom vratu i nesavršenostima na koži.
Cvjetovi imaju posebno delovanje na dojke. Redovna upotreba ulja maslačka duboko opušta tkivo u grudima i pomaže u oslobađanju potisnutih osjećanja. Kada se redovno aplicira na dojke ulje maslačka daje bolji osećaj dobrostanja i jača imunitet te pomaže i u prevenciji raka.
Cvjetovi maslačka sadrže lecitin čija topikalna primjena pomaže kod bolesti poput psorijaze.
Ulje cvjetova maslačka može se koristiti za masažu cijelog tijela i za smanjivanje napetosti u čitavom tijelu.

Način primjene:
Ulje se umasirava na bolno mjesto više puta dnevno

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu po mogućnosti u hladnjaku.