image

Špionica Srednja 134

75356 Špionica

Bosna i Hercegovina

Pon - Ned 0.00 - 24.00

Majčina dušica – tinktura 30 mm

Majčina dušica – tinktura 30 mm

KM7.00

Sastav: majčina dušica i 70% medicinski alkohol.

Opis

Ljekovita svojstva:

Majčina dušica je ljekovita biljka za rastvaranje i lakše izlučivanje sluzi, a ima i jaku moć dezinfekcije pa je vrlo prikladna kod prekomjerne sluzi u organima za disanje, kod sluzenja pluća, kašlja, hripavca, bronhalnog katara i dr.
Daljnji uspjesi u liječenju postižu se, ako se tinktura od majčine dušice služi kao sredstvo za jačanje želuca i živaca, kao vrlo djelotvorni napitak kod oboljenja želuca i crijeva – naročito smanjuje želučane grčeve – kao i kod nesanice odraslih i djece.
Služi kod neredovite mjesečnice, kod smetnji u mjehuru i bubrezima. Koristi jačanju oslabjelih, živčanih i reumatičnih bolesnika, pomaže kod upale pluća, oboljelih bronhija i gnojnih procesa u plućima.
Možemo je upotrebljavati za masažu kod reume, gihta, drhtanja (tremora) udova, opće živčane slabosti i za jačanje mozga.
Majčina dušica biljka je koja prije svega pomaže ženama. Jak je antiseptik za unutrašnje dišne i urogenitalne organe. Ova biljka na organizam djeluje tako da stimulira psihičke i fizičke funkcije, a možete ju koristiti na niz načina. Majčina dušica regulira i potiče menstruaciju, a rabi se i za liječenje migrena, bolesti bubrega, anemije, nesanice i reume.
Majčina dušica je učinkovitija u borbi protiv akni nego razne kreme, tvrde stručnjaci sa Sveučilišta Leeds Metropolitan. Znanstvenici su testirali na koji način majčina dušica, neven i smirna djeluju na propionil bakterijske akne. Iako su i neven i smirna uništile bakterije nakon samo pet minuta, majčina dušica se pokazala najučinkovitijom.
Majčina dušica ima jače antibakterijsko djelovanje nego benzoil peroksid, inače sastavni dio preparata protiv akni.

Upute za upotrebu:

Popijte tri puta dnevno po 15-20 kapi u 1 dcl vode, čaja ili soka.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Koristiti samo u razrijeđenom obliku prema uputi.

Upozorenja: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.