image

Špionica Srednja 134

75356 Špionica

Bosna i Hercegovina

Pon - Ned 0.00 - 24.00

Kantarion – tinktura 30 ml

Kantarion – tinktura 30 ml

KM7.00

Sastav: kantarion i 70% medicinski alkohol

Opis

Gospina trava je prekrasna, dragocjena biljka. Ova biljka predstavlja čitav jedan divan svemir čudesnih djelovanja koje su sve sažete u jednoj biljci. Doslovno nema niti jednog dijela ljudskog tijela, ali ni psihe gdje gospina trava neće pomoći. Gospina trava je jako cijenjena u narodu, jedan je od rijetkih lijekova koji imaju antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protugljivično) djelovanje. Također ima antidepresivno djelovanje i može popraviti raspoloženje osoba koje pate od umjerene i blage depresije, nervoze, razdražljivosti, potištenosti, melankolije, straha i nesanice. Dokazano je da zamjetno podiže raspoloženje, uklanja osjećaj umora i bezvoljnosti.

Tinktura od Gospine trave je korisno sredstvo za: ublažavanje postmenstrualnih fizičkih i psihičkih simptoma, uključujući grčeve, razdražljivost i žudnju za hranom. Njeno korištenje vrijedno je i kod žena u predmenopauzi i menopauzi. Oralno uzeti preparati gospine trave pokazali su snažno protuupalno, antiviralno i antibakterijsko djelovanje. Gospina trava će pomoći kod slabog imuniteta i svih vrsta virusa, kod kožnih infekcija, rana, nagnječenja, opeklina, pa čak i bora, čudesno će brzo regenerirati kožu.

O ljekovitosti

Ljekoviti sastojci ove biljke djeluju i protiv bolova (imaju analgetski učinak), tako da je od pomoći pri liječenju gastritisa i čira na želucu. Možemo reći da gospina trava uravnotežuje probavu što je odlično za vaše zdravlje. Mnogim medicinskim i naučnim istraživanjima utvrđeno je da pomaže u liječenju reaktivne depresije. Reaktivna depresija je stanje koje je nastalog zbog konkretnog razloga – smrt u obitelji, bolest, stres, klimakterij.  Svaki dom bi trebao imati ovu ljekovitu tinkturu od gospine trave.

Doziranje: uzima se 3 puta dnevno po 15 do 20 kapi s malo vode. Preporučene dnevne doze ne smiju se preskočiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena za uravnoteženu prehranu.

Gospinu travu nebih smjele koristiti osobe s bipolarnim poremećajem.

Čuvati na suhom, tamnom i hladnom mjestu.