image

Špionica Srednja 134

75356 Špionica

Bosna i Hercegovina

Pon - Ned 0.00 - 24.00

Sikavica tinktura bezalkoholna 30 ml

Sikavica tinktura bezalkoholna 30 ml

KM7.00

Sastav:sjemenke sikavice, biljni glicerin i destilana voda

Doza silibina u 1 ml = 6 mg, Djelotvorna dnevna doza (3 ml =18 mg)

Dostupnost: DOSTUPNO

Opis

Namjena:

Prirodni ekstrakt ploda biljke u otopini – mješavini biljnog glicerina i pročišćene vode. Peroralne kapi s priloženom kapaljkom. Pogodne su i za djecu od 5 godina nadalje.

Ne sadrži boje, konzervanse, niti bilo kakve dodatke.

Plod sikavice (Silybum marianum Gaertn) sadržilipide, flavonoide (kvercetin, taksifolin, krizoerol), flavanolignanske spojeve koji se zajednički nazivaju Silimarin. Ova biljka je u upotrebi već preko 2000 godina i uglavnom se koristila za čišćenje i regeneraciju jetre. Najstariji zapis o ovoj biljci dolazi od Dioskorida koji ju spominje kao sredstvo za liječenje zmijskog ugriza. Njena je upotreba kao zaštitnika jetre bila popularna kod starih Grka. Indijanci su je koristili za liječenje čireva i kožnih bolesti. Homeopatski liječnici koristili su sjemenke sikavice za liječenje žutice, kamenca, peritonitisa, krvarenja, bronhitisa i proširenih vena. Engleski herbalist John Gerard je smatrao sikavicu najboljim biljnim lijekom protiv svih melankoličnih bolesti. Britanski herbalist Nicholas Cluppeper je pak izjavio kako je efikasna za liječenje bolesti jetre i slezene te je zato dobra protiv žuči.

Doziranje i primjena:

Odrasli: savjetujemo uzimanje djelotvorne dnevne doze od 1 ml (25 kapi) tri puta dnevno razrijeđenih u vodi ili soku
Djeca od 5 do 12 godina: pola doze koju savjetujemo odraslima

Djeca do 5 godina:

5 godina: 8 kapi tri puta dnevno

4 godine: 6 kapi tri puta dnevno

3 godine: 5 kapi tri puta dnevno

1 godina: 2 kapi tri puta dnevno

Djelotvorna dnevna doza prosječna je količina standardiziranih aktivnih sastojaka koje je potrebno uzeti svaki dan, kako bismo se osjećali bolje.

Prije upotrebe posavjetovati se sa liječnikom.